20.06.2014 Vaspitanje

Znaci da je vaše dete zavisnik od tehnologije

Ovo je vreme kada su naše živote preuzeli razni tehnološki uređaji. Koristimo mobilne telefone, lap topove i tablete i postajemo zavisni od njih. To se naročito odnosi na decu koja dosta vremena provode ispred kompjutera. Evo nekih od znakova da je vaše dete zavisno od tehnologije.

telefon

1. Nose uređaje sa sobom i kada idu u kupatilo

Kada vaše dete ne želi da se odvoji od mobilnog telefona ili tableta čak i kada ide u kupatilo je znak koji treba ozbiljno da shvatite i da uradite nešto po tom pitanju.

2. U razgovoru koriste kratke rečenice

Kada pokušavate da razgovarate s detetom i kažete mu nešto, a kao odgovor dobijate samo kratko da, ne ili još gore, mumlanje, treba da se zabrinete.

3. Mobilni ili tablet koriste i tokom porodičnog obroka

Još jedan znak zavisnosti je kada vaše dete koristi mobilni ili tablet i tokom porodičnog ručka ili večere.

4. Obmana

Kada iz sobe vašeg deteta koje je otišlo da spava, dopire mala svetlost, treba da znate da ta svetlost potiče od mobilnog telefona ili tableta koji koristi. To je znak da dete koristi te uređaje i više nego što mu je dozvoljeno.

5. Nezainteresovanost

Sve ste pokušali kako biste motivisali dete da izađe napolje i da se igra ili uradi nešto po kući, ali u tome niste uspeli. Vaše dete jedino želi da sedi na krevetu i čačka svoj mobilni ili tablet. To je znak zavisnosti koji ozbiljno treba da shvatite.

Izvor: B92
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije