Mala rođendanska proslava
08.04.2023 Vaspitanje deteta

Mala rođendanska proslava bez zabave i velikih troškova

Nije vam neophodan dugačak spisak gostiju i gomila poklona. Mala rođendanska proslava je često emotivnija i idealan način da se još jače povežete sa čedom.

Nema potrebe da osećate pritisak jer ove godine nemate tako veliki budžet za zabavu iz snova jer su rođendani sami po sebi posebni. Ne treba vam mnogo da ih učinite još zabavnijim i uzbudljivijim za vaše ddete, baš kao i prava rođendanska proslava.

Pripremili smo vam listu malih rituala koji bi mogli oduševiti vaše mališane za rođendan.

Mala rođendanska proslava bez zabave i velikih troškova

Odzvonite poslednju noć pre rođendana

Bilo bi lepo da priredite večeru koju ćete posvetiti poslednjem danu vašeg deteta pre nego što napuni još jednu godinicu. Možda ćete se osećati još povezanije i bliže kada dete dobije pažnju koja se ne odnosi samo na poklone, već na to šta je sve naučilo i postiglo u prethodnoj godini.

Mala rođendanska proslava: Specijalni meni

Ovo je dan kada vašem detetu treba da udovoljite kada su obroci u ptianju, bez izuzetka.  Ponekad ne može da dobije za ručak baš ono što on želi ali neka na rođendanski dan jede svoju omiljenu hranu. Čak i ako je to pica za doručak, ručak i večeru.

Odbrojavanje do rođendana

Poklonite svom detetu sedam koverti i objasnite da će svakog jutra uoči njegovog velikog dana, ono dobiti jednu malu nagradu – 15 minuta dodatnog vremena ispred ekrana ili kasnije vreme za spavanje. Na rođendan dozvolite svom detetu da odabere jedan koji će postati trajni.

Tajno ukrašavanje

Dok spava, ukrasite sobu balonima, trakama i natpisima. Za decu će to biti tako uzbudljivo kada se probude. Ako ste zabrinuti da ćete probuditi mališana pre vremena, stavite balone ispred sobe da ih pronađe. Ili pripremite „lavinu balona“ da padne na vaše dete kada otvori svoja vrata.

Rođendandska vožnja

Ukrasite unutrašnjost svog automobila da to bude još jedno rođendansko okruženje. Uradite to pomoću traka, balona, pa čak i posebne poruke ispisane na prozoru zadnjeg suvozača pomoću markera koji se lako brišu. Onda izvedite porodicu posebnu rođendansku vožnju.

Mala rođendanska proslava: Izmišljeni restoran

Posložite štampane jelovnike, kecelje, umotajte pribor u salvete i okačite natpis za pravi rođendanski restoran. Zatim možete glumiti konobaricu koja će otpratiti vaše dete do stola i primiti njegovu porudžbinu sa jelovnika. Garantuje ludu zabavu!

Napravite „lopte iznenađenja“

Pojačajte napetost: Zamotajte male poklone poput privremenih tetovaža, sitnica i slatkiša koristeći trake od krep papira da biste napravili loptu koju dete polako odmotava da bi otkrilo svaku nagradu.

Mapa do poklona

Za one najmlađe, možete pripremiti papirne otiske stopala koji su u stvari put do iznenađenja. Pogledajte i ovo: Lov na rođendanski poklon: Vodič za osmišljavanje igre (mojabeba.rs)

Izmislite „njihovu“ poslasticu

Ne treba da bude otmeno ali neka sadrži omiljene slatkiše vašeg deteta. Tortu nazovite po njemu i tradicionalno ih pripremajte svake godine. Za mališane, postoji nešto tako uverljivo u ritualu iste stvari kada se ponavlja. A kada porastu, možete se kladiti da će ih upravo ovaj desert vratiti u njihova najlepša sećanja iz detinjstva.

 
Mala rođendanska proslava

YakobchukOlena/GettyImagesPlus

još iz kategorije