Vodič za dojenje: Bolne bradavice
Zaista ne morate da trpite tegobe zbog osetljivih i bolnih bradavica u periodu dojenja... Nesumnjivo, dojenje je jedinstveno iskustvo,...
pročitaj jošGotovo sve bebe između 3.i 6. meseca imaju bolove u stomaku. Naime, kada se dete rodi, njegova creva nisu potpuno razvijena. Tek u 3. ili 4. mesecu bebinog života creva počinju poprimati svoj oblik. Za to vreme beba doživljava grčeve u stomaku.
S obzirom na to da bebama ne smete davati lekove protiv bolova, ove tegobe možete rešiti nekim prirodnim sredstvima.
1. Cimet
Cimet je poznat po svojim lekovitim svojstvima. On se može koristiti za lečenje probavnih smetnji i gasova. Čak i za bolove u stomaku, čaj s cimetom može biti vrlo koristan.
2. Kim
Semenke kima su vrlo korisne za opuštanje čvorova koji se formiraju u bebinim crevima i uzrokuju toliku bol.
3. Bosiljak
Hemikalije prisutne u listovima bosiljka mogu ublažiti grčeve, a takođe deluju kao sedativ.
4. Kamilica
Čaj od kamilice poznat je po svojim protivupalnim svojstvima, a pomaže i prilikom stomačnih tegoba.
5. Nana
Nana se takođe može koristiti za smirenje bola u stomaku.
6. Češće dojenje
Dojenje deteta jedan je od najboljih načina za smirivanje. Dakle hranite dete malo po malo i u kraćim intervalima. To bi moglo pomoći bebi da se smiri i zaspi.
7. Tekuća voda
Tekuća voda takođe je jedan od najboljih načina za smirivanje bola kod bebe. Postavite kadicu pod mlaz vode, a bebu držite pod mlazom vode i neka voda lije nežno preko nje. Pobrinite se da voda ne ulazi u bebine nosnice, oči ili uši.
Izvor: Life Content
Lekari u svetu zabrinuti su pojavom takozvanog novog hepatitisa - obolenja koje pogađa prvenstveno decu i izaziva akutni hepatitis, a čiji se uzrok još ne zna
pročitaj jošAko je vaša beba rumena u licu, znoji se, a temperatura njenog tela iznosi više od 38 stepeni C, onda to znači da treba preduzeti određene mere. ...
pročitaj jošOsobe koje imaju osetljivu kožu sklonu alergijskim dermatitisima ili ekcemima imaju i veći rizik da dobiju infekciju spoljašnjeg uva. Infekcija uh...
pročitaj još