13.06.2011 Moja Beba

8 pravila za zaštitu bebe od sunca

1. Mališani ne smeju da borave na suncu u periodu od 11 do 16 sati. Pre i posle tog vremena treba preduzeti odgovarajuće mere zaštite.

2. Dete ne sme da izlazi na sunce bez zaštite za glavu. Poželjno je da kapa ima dugačak šilt koji će mu zaštititi oči od jake sunčeve svetlosti. Na sebi treba da nosi tanku odeću svetlih boja.

3. Kožu deteta namažite specijalnom kremom sa visokim faktorom zaštite (SPF 30 i veći). Što je dete mlađe, faktor zaštite treba da je viši.

4. Namažite mališana najmanje sat vremena pre nego što ćete izaći na sunce. Tako ćete biti sigurni da je koža upila preparat i da je zaštićena.

5. Decu mlađu od dve godine treba mazati svakih sat vremena, a stariju decu na svaka dva sata boravka na otvorenom.

6. Zabluda je da kožu deteta koje boravi u hladovini ne treba mazati! Čak i kada je oblačno, 80% UV zraka dopire do kože.

7. Nikada nemojte koristiti proizvode koji sadrže parfem ili alkohol. Primena ovakvih proizvoda na suncu izazvaće alergijsku reakciju kod većine male dece.

8. Dok dete boravi na suncu, dajte mu da pije vode svako pola sata. Na taj način sprečićete dehidrataciju, koja je inače veoma opasna.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije