18.05.2015 Razvoj bebe

Kako zaustaviti bebino hrkanje?

Svaki put kada zaspe, beba počinje da proizvodi one zvukove koji se kod odraslih smatraju iritantnim, evo saveta kako da to sprečite.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Da li i vaša beba ima problema s hrkanjem? Primetili ste kako svaki put kada zaspe, ona počinje da proizvodi one zvukove koji se kod odraslih smatraju iritantnim? Do hrkanja dolazi zbog mnogih razloga, a bilo bi dobro da znate kako da zaustavite tu nezgodnu pojavu.

Vaše dete je još malo i nije svesno zvukova koje proizvodi, ali to ne znači da mu ne možete pomoći. Hrkanje možete sprečiti uz pomoć nekoliko metoda, a među njima je i topla, opuštajuća kupka. Pokušajte bebi da očistite nosne puteve uz pomoć kupke. Najbolje je da to činite uveče kada pripremate svog anđela za spavanje i kada je najopuštenije.

Ponekad do hrkanja dolazi zato što su detetu začepljeni sinusi. Nosnu šupljinu možete očistiti i pomoću morske vode u spreju. Možda vam ova jednostavna metoda pomogne da se rešite hrkanja i omogućite svom detetu nesmetan san.

Nikada nemojte previše čekati kako bi svoje dete stavili na spavanje. Pojedina istraživanja su pokazala da neke bebe imaju problema s hrkanjem zato što su ih roditelji stavili u krevet tek kada su bila previše umorna. Svaka beba bi trebalo da ima svoj dnevni raspored i da odlazi u krevet uvek u isto vreme.

Pobrinite se da u dečjoj sobi nema alergena koji mogu dovesti do prevelike količine sluzi zbog čega kasnije dolazi do hrkanja. U dečjoj sobi ne treba da se nalaze životinjske dlake, perje i prašina.

Izvor: Lepota i zdravlje
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije