![Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu](https://mojabeba.rs/wp-content/uploads/2024/06/1-370x280.jpg)
Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošPodrigivanje je važan deo hranjenja bebe…
Dok sisa, beba se prilično naguta vazduha što može da joj stvori neprijatnost izazvanu nadutošću. Kako taj vazduh ne bi smetao bebi ona obavezno nakon sisanja treba da podrigne. Nakon i u toku svakog hranjenja bebi je potrebno istisnuti nepotrebno nakupljeni vazduh.
Bebe koje se hrane na bočicu trebalo bi da podrignu nakon 50 popijenih grama, odnosno pet minuta, a bebe koje sisaju treba da podrignu nakon svake dojke.
Koji položaj je najbolji?
Postoje tri načina na koji bi beba mogla da podrigne, a na vama i vašem bebironu je da izaberete najbolji.
Na ramenu
Podrigivanje na ramenu daje najbolje rezultate kod večine beba. Beba treba da stoji naslonjena na vaše rame. S jednom rukom ćete je podupirati pod guzom, dok ćete je drugom tapkati po leđima. Na rame stavite pamučnu pelenu kako bi zaštitili odeću od bljuckanja.
Uspravljeno u sedećem položaju
Prilikom ovog zahvata pridržavajte bebin vrat rukom a nju stavite da vam sedi u krilu. Rukom pridržavajte bebin grudni koš držeći je ispod pazuha, glava treba da joj je nagnuta ka napred. Potapšite je ili protrljajte po leđima vodeći računa da joj glava ne padne unazad.
Licem na dole
Okrenite bebu licem ka dole i stavite je da vam leži u krilu.
Ako beba ne prestaje da plače i ne znate kako da je smirite, probajte neko od ovih devetnaest spasonosnih rešenja... Plač je bebin prvi i najefi...
pročitaj jošVaš mališan možda ne zna još uvek da priča, ali svakako voli da se igra! Iskoristite ove zabavne igre kako biste se zbližili sa vašom bebom i slatk...
pročitaj jošLjudski mozak najbrže raste odmah posle rođenja i nakon tri meseca doseže pola veličine mozga odraslog čoveka, objavljeno je u časopisu Neurologija...
pročitaj još