Bebina prva ocena: Znate li šta je APGAR zbir?

Koliko informacija do vas stiže tokom trudnoće? Tek sada znate koliko ne znate i tek sada vidite koliko je svako roditelj za sebe i koliko je svako dete unikat. Univerzalni saveti, uglavnom, ne postoje. Odaberite što vam odgovara, ostalo odbacite i okrenite se najlepšem periodu u životu.
Guliver/Getty

Guliver/Getty

Jeste li spakovale torbu za porodilište? Uskoro će taj dan. Znate li da će bebu ocenjivati odmah po rođenju? Ta ocena zove se Apgar zbir. Ne paničite, krećemo.
Za sva pitanja i odgovore tu su pedijatar Vilijam i njegova supruga, medicinska sestra, Marta Sirs i njihova knjiga “Nega deteta – od rođenja do druge godine života”.
Apgar zbir je podsetnik da dete dolazi na svet u kojem se sve meri, a ljudi se od rođenja ocenjuju i upoređuju. Apgar bodovanje, koje je 1952. godine osmislila Virdžinija Apgar, je brza procena detetovog početnog zdravstvenog stanja. Bodovanje koje se daje minut i pet minuta nakon porođaja određuje broj srčanih otkucaja, disanje, boja kože, tonus, aktivnost mišića i reagovanje na podražaj.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije