24.09.2016 Novi broj

Vanškolske aktivnosti podstiču emocionalni i socijalni razvoj deteta

Sve veće obaveze u školi, mogu vas naterati da se predomišljate kada su u pitanju vanškolske aktivnosti vašeg deteta. Međutim, ne možete ignorisati želje vaših klinaca, ali ni dobrobiti tih aktivnosti.

Dokazano je da se deca, koja imaju vanškolske aktivnosti, bolje koncentrišu i neće imati problema sa težinom ili sukobima s drugom decom.

Kada birate vanškolske aktivnosti, ne mislite na sebe i na vaše neostvarene želje i ambicije, mislite na decu, šta je to šta oni žele, kakve sklonosti imaju. Te aktivnosti će imati smisla jedino ako ih deca vole, ako je to ono u čemu se pronalaze.

Najbolje su one aktivnosti u kojima deca vremenom stvaraju nešto, poput projekata timske izgradnje maketa ili rada na predstavi.

Pročitajte još…Inteligencija ili motivacija: Od čega zavisi dobar uspeh u školi?

Pažljivo birajte ljude koje će raditi sa vašom decom. To bi trebali biti stručnjaci, koji imaju znanje i iskustvo. Deca bi trebala da imaju priliku da mnogo komuniciraju i da rade sa talentovanim umetnicima, naučnicima ili atletama. Sa njima će klinci najbolje naučiti šta je timski rad, šta znači pažljivo slušati, šta znači biti vođa.

Pazite da vaše dete ne bude preopterećeno. To znači da su klinci još mali da bi imali pun dnevni raspored. To im stvara pristisak i povećava stres. Ponekad je dovoljna samo jedna vanškolska aktivnost kojoj će se dete potpuno posvetiti.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije