Da li je vaše dete razmaženo?

Lako je prepoznati tuđe razmaženo dete na igralištu ili u prodavnici ali, ipak, malo je teže kritički se osvrnuti na svog mališana. Možda ne bi bilo loše proučite ponašanje svog deteta pre nego što sledeći put izreknete osudu na račun drugih roditelja, koji svoju ulogu obavljaju najbolje što mogu – baš kao i vi. I verovatno ne vide problem.

Foto: Freedigitalphotos.net

Foto: Freedigitalphotos.net

Česti izlivi besa
Jedan od najsigurnijih znakova da je dete razmaženo su česti izlivi besa i ljutnje, kako na javnom mestu, tako i kod kuće.

Nikad nije zadovoljno
Razmažena deca često ne mogu da izraze zadovoljstvo zbog onoga što imaju. Kad nekog drugog vide s nečim što nemaju, želeće baš to umesto svih svojih stvari.

Ne želi da pomaže
Nijedno dete nije oduševljeno kad se od njega traži da pospremi igračke/stvari/sobu, ali u određenom uzrastu moraju početi pomagati u manjim poslovima.

Pokušava da kontroliše odrasle
Razmažena deca često nemaju granice između odnosa prema vršnjacima i prema odraslima. Od svih očekuju da ih stalno slušaju.

Često vas sramoti u javnosti
Pokoji ispad je normalan, ali kad mališan namerno sramoti roditelje u javnosti – zbog privlačenja pažnje, situacija nadilazi izolovani slučaj.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije