22.11.2016 Kutak za mame

Ovo pismo bi trebalo da pročita svaka majka!

Internetom se poslednjih nekoliko nedelja šeruje inspirativno pismo studentkinje koja objašnjava kako bi odgajala svoju kćer iako ne planira da ima decu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

„Ja zapravo ne želim decu. Nikad nisam sanjala o svojoj deci. Ali kad bih imala dete… posebno ćerku. Naučila bih je da ne čeka. Ništa i nikoga. 

Rekla bih joj da ne čeka dečaka koji će je spasiti. Naučila bih je da je svet uverio žene da su im potrebni muškarci kako bi se osećale potpuno, i da je to debela, velika, ružna laž.

Naučila bih je da je preiskrena da bi se pravila glupom zbog nekog nesigurnog dečaka. Ne bih joj dopustila da odraste s mentalitetom ‘uspavane lepoticei da očekuje nekog tipa koji će je probuditi i spasiti iz njenog dvorca. 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Rekla bih joj da je već budna i da u njoj gori vatra koja može sravnati taj dvorac do temelja„, ovim rečima je studentkinja Sidni Dejvis sa Univerziteta Simpson u Kaliforniji započinje pismo koje se poslednjih nekoliko nedelji deli na društvenim mrežama.

Iako autorka nema nameru nikoga da obeshrabri da pronađe partnere, glavni cilj ovog pisma je osnažiti žene i uveriti ih kako je važno voleti sebe, te verovati da mogu postići šta god požele.

Postavila bih svoju ćerku ispred ogledala, kao što je moja majka učinila meni, i naterala bih je da opet i iznova ponavlja stvari koje voli o sebi, iako u tom trenutku možda ne bi u njih verovala. Ona to treba da čuje i ja bih se pobrinula da to tako bude.

Nakon razgovora, zagrlila bih je i rekla: Svet je tvoj. Osvoji ga, ja ću sve vreme biti uz tebe – zaključuje Dejvis u svom dirljivom pismu.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije