19.12.2013 Porodica

Rosa pokreće razvoj treće banke humanog mleka u Srbiji

Znajući da je voda je izvor života, kao što je i kap majčinog mleka izvor života za bebe, Rosa ove godine ide korak dalje i pokreće razvoj nove banke humanog mleka na Klinici za pedijatriju Kliničkog centra u Kragujevcu, kako bi se mališanima iz ovog dela Srbije omogućili adekvatna ishrana i pravilan razvoj.

Klinika za pedijatriju Klinickog centra Kragujevac

Akciju pomoći prevremeno rođenim bebama kroz formiranje i razvoj banaka humanog mleka širom Srbije voda Rosa uspešno sprovodi već četiri godine pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

Od svake prodate flaše Rosa vode do kraja marta naredne godine biće izdvajana novčana sredstva za kupovinu najsavremenije medicinske opreme za novu banku u Kragujevcu, a takođe deo sredstava biće izdvojen i za već postojeće u Beogradu i Novom Sadu.

Pored prevremeno rođenih beba, majčino mleko prekopotrebno je i novorođenim bebama sa ozbiljnim zdravstvenim problemima koje zahtevaju posebne uslove i negu. Do sada se veliki broj mama priključio akciji i doniranjem svog mleka pomogle velikom broju mališana da ojačaju svoj imunitet.

Oduševilo me je to da i u Srbiji postoje ovakve humane organizacije i nijednog trenutka se nisam dvoumila da li da doniram mleko. Meni je veoma značilo što znam da moje dete dobija majčino mleko s obzirom na to da je prevremeno rođeno, a ja nisam mogla da ga dojim, i zato bih pozvala sve mame koje imaju višak mleka da doniraju u banke humanog mleka jer je ono za ove mališane vise od hrane„, priča jedna od mama čije je dete ležalo na Institutu za neonatologiju u Beogradu.

Rosa inicira novu banku humanog mleka u Klinickom centru Kragujevac

Klinicki centar Kragujevac

Dusan Antonijevic, direktor fabrike Rosa

_Klinicki centar Kragujevac
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije