24.06.2016 Preporučujemo

Nivea SUN – dečja zaštita od Sunca za bezbrižan boravak na plaži

Letovanje sa decom je veliko zadovoljstvo ali i izazov. Koliko god da je lepo i zabavno igranje u pesku ili brčkanje u plićaku, ne smemo potceniti snagu sunca. Deca su posebno osetljiva na UV oštećenja jer je njihova koža tanka, a prirodna zaštita i mehanizmi obnavljanja nisu u potpunosti razvijeni. Opekotine iz detinjstva mogu dovesti do ozbiljnih oštećenja kože u kasnijim godinama. Zato su deci potrebne formulacije sa veoma visokim stepenom zaštite od sunca.

Foto: PR

Foto: PR

Deca obožavaju da plivaju i u stanju su da čitave sate provode u moru. Ovo izaziva značajno smanjenje kapaciteta samozaštite od UV zraka, a UV filteri iz proizvoda za zaštitu se u određenoj meri spiraju. Vodootporne formulacije poput NIVEA SUN dečjih proizvoda za zaštitu od sunca, idealno su rešenje u ovakvim situacijama jer obezbeđuju pouzdanu zaštitu čak i posle dužeg plivanja i kupanja. Ipak, preporučljivo je ponovno nanošenje posle svakog plivanja ili kupanja.

Međutim znamo da deca nerado pristaju na česta nanošenja kreme i odmah nestrpljivo trče da se igraju u plićaku. Zato je NIVEA razvila dečji sprej za zaštitu od sunca koji je obojen, što nanošenje čini lakšim i zabavnijim za decu. Vama će ovo znatno pojednostaviti nanošenje zaštitne formulacije, jer gde je koža obojena tu je i zaštićena. Vaši mališani će biti zadovoljni jer će se zabaviti prilikom nanošenja obojenog spreja, koji koža brzo upija te postaje nevidljiv. Nakon toga moćiće još duže, bezbrižno da se igraju u pesku.

I ne zaboravite, budite primer svom detetu jer vrlo je verovatno da će se deca čiji roditelji revnosno primenjuju zaštitu od sunca i sama redovno štititi od sunca.

Foto: PR

Foto: PR

Dodatni saveti:

• Detetu bogato nanesite proizvod za zaštitu od sunca pola sata pre izlaganja suncu i ponovite na svaka dva sata – posebno ako se dete oznojilo, plivalo ili ste ga brisali peškirom
• Nemojte zaboraviti da detetu posebno namažete nos, uši i zadnji deo vrata.
• Koristite visoke zaštitne faktore i dodatno zaštitite dete laganom odećom i šeširom sa obodom
• Kremu za zaštitu od sunca je potrebno naneti čak i kada dete boravi u hladu, kao i kada je oblačno
• Izbegavajte izlaganje suncu između 11h i 16h
• Pri izboru proizvoda za zaštitu treba uvek birati one koji su prilagođeni osetljivoj dečjoj koži

Foto: PR

Foto: PR

NIVEA SUN dečji sprej za zaštitu od sunca
Sprej za zaštitu od sunca je obojen, što nanošenje čini lakšim i zabavnijim za decu. Formulacija kombinuje NIVEA SUN naprednu ekspertizu sa blagom NIVEA negom, kako bi efikasno zaštitila osetljivu dečju kožu. Izuzetno vodootporan sprej pruža pouzdanu UVA/UVB zaštitu.

SPF 30: 200 ml, okvirna cena: 1.099 din

SPF 50: 200 ml, okvirna cena: 1.297 din

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije