29.08.2019 Promo

„Pozornica sa 30 lica“ je dobar izbor za svakog klinca

Dolaze nam novi prvaci i pred njima novi zadaci. Svaki počeak je lep, ali može biti i težak, zato vam predstavljamo knjigu za decu „Pozornica sa 30 lica“ Natalije Sknepnek koja vašem detetu proces učenja slova može učiniti interesantnijim i lakšim.

„Pozornica sa 30 lica“ je književno delo za decu sastavljeno od 15 kratkih dramskih sukoba. Likovi u dramskim sukobima su predmeti, životinje ili prirodne pojave koje na praktičnom nivou približavaju deci slova azbuke. U dramske sukobe ulaze dva susedna slova azbuke preuzimajući na sebe lik predmeta, životinje ili prirodne pojave čije ime počinje tim slovom azbuke (npr. A – automobil, D – duga, V- vetar…). Svaka dramska scena je bogato ilustrovana. Osim 15 kratkih dramskih sukoba svako slovo azbuke se predstavlja kratkim stihom u prvom licu. Slova se raznoliko predstavljaju – neka ističu svoju zvučnost, neka se ističu načinom tvorbe, a neka prosto na dopadljiv ili šaljiv način. Kroz kratke dramske sukobe upotrebljavane su one reči koje počinju ili u svom sastavu imaju slovo azbuke koje prezentuju, ali samo u onoj meri u kojoj to ne narušava smislenost, zvučnost i edukativnost dramske slike. Saržaj knjige je edukativnog karaktera, stihovi su zvučni, slikoviti i igroliki.

Čitajući „Pozornicu sa 30 lica“ deca razvijaju senzibilitet za kreativnu upotrebu jezika, govorne sposobnosti kroz igrolike sadržaje, maštu i kreativnost i upoznaju se sa dramskom formom na ranom uzrastu. Knjiga je primarno namenjena deci u procesu učenja čitanja i pisanja, ali je u njoj mogu, uz pomoć starijih, uživati i deca predškolskog uzrasta, a verujemo da može biti zanimljiva i starijima! Knjiga je ilustrovana upečetljivim likovnim izarom Nikole Dragaša. Ovo je drugo, prošireno izdanje „Pozornice sa 30 lica“, a u pripremi je nova, treća po redu knjiga za decu Natalije Sknepnek pod nazivom „Cvetolisna Dolina“. U pitanju je zbirka pripovedaka za dodatkom dramatizacije istih, kako bi knjiga lako mogla da posluži vaspitačima i učiteljima u svakodnevnim nastavnim aktivnostima. Knjiga je ilustrovana sofistiranim likovnim izrazom Zorane Živić i iz štampe će izaći u septembru.

Natalija Sknepnek, autorka
Rođena je 1980. godine u Pančevu. Majka predivnog Ognjena. Autorka književvnih dela za decu „Pozornica sa 30 lica i „“Na krilima bajke“.

Osvojte svoj primerak knjige!

Sve što treba da uradite jeste da nam pošaljete svoje podatke (ime, prezime, adresa i broj telefona) u inboks na našoj Fejsbuk stranici: @mamaibebacom.

Prvih petoro koji nam se jave, osvojiće knjigu!

Srećno!
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije