07.04.2014 Video

Gluva i slepa devojčica prvi put čuje mamin glas (VIDEO)

Kloe Ring je rođena sa dvostrukim problemom, ona je slepa i gluva. Međutim, njeni roditelji, Džejn i Nil, su okrenuli svet kako bi pronašli način da komuniciraju sa svojom ćerkom.

kloe

Gubitak sluha kod Kloi je primećen kada je imala svega nedelju dana a sa četiri meseca njenim roditeljima Nilu u Džejn Ring je rečeno da je slepa.

Ne tako davne, 2009. godine porodica se prvi put upoznala sa timom koji ugrađuje kohelarni implant u Bristolu, radi operacije. Džejn Ring nikada neće zaboraviti trenutak kada je njena petogodišnja ćerka, u njenom krilu, po prvi put čula njen glas.

Sve do tog trenutka Kloi je živela u tišini. Zbog gubitka sluha oca Nila, roditelji su proverili Kloin sluh sa svega nedelju dana i otkrili tužnu vest.

Nešto kasnije su posumnjali na problem sa vidom, kada su primetili „lenje oko“. Prvih dana, po otkriću problema sa malom Kloe, sami roditelji kažu da se praktično sećaju u magli.

„Radim sa decom sa posebnim potrebama“, kaže njena majka i dodaje: „Volim da im čitam a činjenica da moje dete nikada neće moći da čuje moj glas bila je razarajuća“.

„Smirivala sam sebe mislima da ćemo moći da se razumemo jezikom znakova, međutim kada smo saznali da je slepa, sve moje nade su pale u vodu“.

Kloin slučaj je veoma čudan, ona nedostatak sluha i vida nije nasledila a deca koja imaju oba nedostatka najčešće imaju Ušerov sindrom. Međutim to nije slučaj sa Kloi. Ona je praktično medicinski fenomen.

Izvor: 021.rs/Daily Mail
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije