13.11.2016 Video

Iskreno pokajanje: Zbog alkohola u trudnoći rodila sam bolesno dete

Set Rasel smatra sebe najgorom majkom – njenoj desetogodišnjoj ćerki dijagnostifikovan hiperkinetički poremećaj, a sve zbog toga što je konzumirala alkohol u drugom stanju.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Sve majke koje su volele da popiju nekoliko alkoholnih pića tokom trudnoće, odmah posle porođaja su se pokajale.

Mala je verovatnoća da će se njihova deca roditi zdrava. Posledica majčinog alkoholisanja tokom trudnoće, dovodi do mentalnih oštećenja kod dece. Set Rasel je 31-godišnja majka koja sada pomišlja da se ubije, jer su njenoj 10-godišnjoj ćerki Džejmi dijagnostifikovali hiperkinetički poremećaj (ADHD). To je stanje u kome je svojstven visok stepen motoričke aktivnosti. Iako se ovo smatra poremećajem, ADHD zapravo nije. Ljudi koji ga imaju su vrlo inteligentni i izrazito maštoviti. Pošto je njihovo postojanje neprijatno za okolinu, smatraju se previše hiperaktivnima.

„Ona bi se probudila u sred noći i samo otrčala u mrak, napolje. Dešavalo se da zovem policiju, kada nisam mogla da je nađem. To je strašno“, žali se njena majka Set, koja sebe smatra najgorim roditeljem. Konzumiranje alkohola tokom trudnoće ima štetnije dejstvo nego konzumiranje kanabisa, kokaina ili heroina. Samo nekoliko pića ostavljaju nepovratnu štetu na mozgu.

ADHD se retko uočava kod dece mlađe od 4 godine, a najviše se dijagnostifikuje prilikom polaska u školu. Ova deca, zbog svoje prevelike mobilnosti, često su sklona povredama. Često padaju, loše planiraju i predviđaju posledice svojih aktivnosti. Oni nemaju strah od odvajanja od roditelja, niti im je problem da priđu nepoznatim ljudima.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije