Mirka Vasiljević: Sa decom gradim otvoren odnos

Iako je vrlo mlada postala majka troje dece, reklo bi se da Mirka Vasiljević (26) vrlo lako izlazi na kraj sa porodičnim obavezama, koje vešto kombinuje s poslovnim angažmanima. Budući da njen suprug Vujadin Savić veći deo godine provodi u inostranstvu, gde gradi sportsku karijeru, odgajanje dece je mamin zadatak. O tome je pričala u intervjuu za Hello!.

Hello!

“Odmalena sam naučila da budem disciplinovana, jer od trinaeste godine konstantno radim. To me je naučilo da svaki dan dobro isplaniram, i samo tako i znam da funkcionišem. Vujadin i ja počeli smo da se zabavljamo kada smo oboje imali devetnaest godina, a prvi put sam zatrudnela sa dvadeset. Tada sam morala da budem u Srbiji zbog mog posla, dok je on bio u inostranstvu zbog njegovog. Od početka smo razdvojeni, ali na to gledamo kao na privremenu situaciju. Trudimo se da nikada ne prođe mnogo vremena a da se ne vidimo. Obično, posle dva, tri meseca provedena u Srbiji, deca i ja odemo kod njega na mesec dana i tada svaki dan koristimo da provedemo što kvalitetnije.”

“Deci nedostaje otac, svakako. To se najbolje vidi kad odemo kod njega ili kad on dođe. Svo troje prvih pet-šest dana potpuno promene ponašanje i obuzme ih prevelika sreća. Međutim, iako fizički nije tu, Vujadin svakodnevno komunicira sa decom, jer moderna tehnologija to dozvoljava. Upućen je do sitnica u sve što ima veze sa njima. Mi nismo roditelji kod kojih nešto sme kod mame, a ne sme kod tate, i obrnuto, sve što znam ja, zna i on. Srećom, još su mali, pa možemo da ih lažemo da postoje čike koje govore tati šta oni rade kad on nije tu ili meni prenose šta rade u vrtiću. Sada su u periodu kada sam im ja kao majka potrebnija, a kada dođe vreme da, naročito dečacima, bude potrebniji otac, tada ćemo, verujem, već biti na okupu.”

“Volela bih da sa mojom decom imam otvoren odnos, kao što sam imala sa majkom, ali osim devojčice, imam i dva dečaka i svesna sam da kad oni porastu, sa njima neću moći da pričam o svemu. Ne bih volela da budem od onih majki kojima sinovi sve poveravaju jer smatram da bi muške razgovore trebalo da vode sa tatom. Nama kao roditeljima najvažnije je da sa decom ostvarimo otvoren odnos, bez obzira o čemu je reč. Ja i danas sve što je i dobro i loše najradije delim sa članovima svoje porodice, sa njima sam opuštena i otvoreno mogu da im kažem šta me boli. S druge strane, i Vujadin je odrastao na sličan način i sada to prenosimo na našu decu,” kaže ova supermama.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije