6 razloga zašto ne saznati pol deteta pre rođenja

Melisa L. Fenton srećna je mama četvorice sinova. Ona i njen suprug odlučili su da ne saznaju pol deteta pre rođenja, i to za sve četiri trudnoće. “Suprug i ja smo se dogovorili u prvoj trudnoći da ne želimo saznati pol deteta. Dobili smo dečaka. Nakon toga smo postali roditelji još tri puta, i nijednom nismo hteli da unapred saznamo pol deteta. Dobili smo još tri dečaka. Jednostavno, odlučili smo da budemo staromodni: 40 nedjelja smo čekali veliko iznenađenje. Nismo ni pomislili na činjenicu da je danas gotovo nečuveno ne saznati unapred pol deteta.”

“Ako volite imati sve isplanirano i organizovano do kraja, naravno, saznajte nosite li devojčicu ili dečaka. Ali, ako mislite da možda postoji mala šansa da se možete suzdržati devet meseci i ne pitati za pol, imam nekoliko dobrih razloga zašto bi ovu odluku trebali slediti i drugi roditelji.”

Guliver/Getty Images

1. Danas, stvarno, više nema iznenađenja
Naravno, ona postoje, ali ovo je 100 odsto zagarantovano iznenađenje. Možete obesiti burmu na končić iznad stomaka, jesti beli luk ili koristiti kineski kalendar za predviđanje pola bebe, ali ništa nije sigurno sve dok beba ne izađe iz vas i čujete: “Devojčica/dečak je”.

2. Nerviraćete ljude
Mislim, stvarno ćete ih razljutiti.” Čućete pitanja, poput: “Kako to misliš, ne znaš pol deteta?”. Svaki dan. Zapravo je smešno kako ljudi danas misle da moraju znati svaki detalj vašeg života iste sekunde kad i vi. Neka čekaju, zabavno je.

3. Kao da porođaj nije dovoljno uzbudljiv
Sada će biti još i više. Čekanje i nagađanje pomoći će vam da zaboravite na bol. Dobro, možda baš ne u potpunosti, ali sigurno će biti par trenutaka gde će strah i bol biti zamenjeni uzbudljivim mislima poput: “Konačno ćemo videti da li je beba devojčica ili dečak?”




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije