03.09.2015 Zanimljivosti

Dečja astrologija: Kakav će đak biti vaš mališan

Dok Rakove i Device treba podsticati i podržavati, Ovnove i Strelčeve treba kontrolisati kako bi na vreme završavali svoje zadatke. Zabavite se uz dečji horoskop i otkrijte kakav će đak biti vaš mališan…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Ovna ne pritiskajte da uči, bez obzira na to da li je u školi ili na fakultetu, ali Vagu morate podsećati da na vreme „zagreje stolicu“. Lavovima je bitno da budu najbolji, a Rakovima da su roditelji „tu negde“.

Ovan
Roditelji jednog Ovna ne bi trebalo da prave pritisak nad ovim detetom. Ono zna šta treba da radi, ali ako neće ne vredi pričati. Svakako treba da budu direktni – da jednom jasno i strogo objasne pravila koja bi trebalo poštovati, tako da Ovan uvek zna da mu je učenje bitna stavka u životu. Ne mora stalno da mu se ponavlja jer će ga to samo nervirati.

Bik
Bik uči samo ono što voli, bez obzira na to da li se radi o školi ili fakultetu. Ono što mu nije drago uči jer mora, ali ipak uči. Biku je važno da je pernica lepa, da su sveske uredne, da sve izgleda onako kako se njemu dopada. Bik ne može da uči na prazan stomak, a grickalice bi mogle sve vreme da budu pri ruci. Lakše pamti kada kada istovremeno uživa i u omiljenoj hrani.

Pročitajte i… Dečji horoskop: Mesec septembar u znaku Device

Blizanci
Blizanci ne vole da sede dugo na jednom mestu, pa će im biti teško da se priviknu na školske časove. Ovo važi i za đake prvake i za studente. Zato moraju sebi nekako da prekrate vreme , da imaju najbolje olovke koje mogu da se kupe, ako može raznobojne, „svemirski“ šestar, lepe sveske… pribor koji će privlačiti i tuđu i njihovu pažnju. Blizanci brzo uče, ali ne vole pritisak.

Rak
Dete Rak je poslušno, ali mu treba neko vreme da shvati da u školi nema mame i tate. Kasnije, ako studira van mesta stanovanja, takođe se teže prilagođava životu koji može biti odvojen od porodice. Rakovima treba dati podršku, uliti im osećaj sigurnosti pred svaki bitan trenutak tokom školovanja – pred pismeni, test, prijemni. To će biti od velike pomoći.

Lav
Lav kao đak je veoma ambiciozan. On će učiti i ono što mu se ne dopada samo da bude najbolji, najpametniji, najaktivniji na času. Ne libi se da pita da mu se objasni ono što ne razume. Polazak u školu, odvajanje od roditelja radi studiranja, nije problem za Lavove. Gledaće što pre da unovči svoje znanje, kako ne bi bio drugima na teretu, i kako bi mogao da ispuni sve svoje hedonističke prohteve.

Devica
Device vole da uče, sa njima nema problema u školi ili tokom studiranja. Naročito im je lepo u školi ako imaju dobro društvo. Odgovorni su, organizovani, precizni. Bitno je samo da im roditelji na početku školovanja objasne kako se uči, da podrže njihove radne navike, i više neće biti problema. Najbitnije je da ne izgube motivaciju, što znači da im je podrška neophodna sve veme školovanja

Vaga
Ovo je veoma druželjubiv znak, zbog čega đaci Vage neće nikada odbijati da idu u školu. Međutim, roditelji moraju uvek da budu „tu negde“, kao nenametljiva podrška, da preslišavaju naučeno gradivo, da podsećaju đaka ili studenta da „zagreje stolicu“. I na kraju – nagrađivanje posle dobrih ocena je neizostavno.

Škorpija
Dete rođeno u znaku Škorpije je pronicljivo, lako pamti, lako se prilagođava novoj sredini, novom društvu. Odlazak od kuće radi studiranja za Škorpije nije nikakav problem. I nemojte ih ubeđivati da uči, zvocati im – znaju oni sami šta je najbolje za njih. Bolje gledajte kako da ih nagradite kada postignu očekivani uspeh.

Strelac
Strelac je radoznao znak te njima ne treba mnogo vremena da shvate školsko gradivo, kao i da je školovanje bitno. Smetaće im samo to što u školi neće imati slobode koliko im treba. Teško im je da sede na jednom mestu, da ćute i slušaju predmete koji im nisu zanimljivi. Najbolji su u geografiji i jezicima, ali ako im objasnite da je svako učenje, čak i „bubanje“ formula, istraživanje nečeg novog, savladaće svako gradivo bez problema. Naročito je bitno da imaju zabavne aktivnosti posle škole, ali u školskom okruženju – sekcije, sport, možda samo sat vremena igranja u školskom drvorištu svakoga dana.

Jarac
Odgovorna deca, koja brzo shvataju zašto uče i šta im znanje može doneti. Uvek će se truditi da budu što bolji i organizovaniji, tako da će se lako prilagoditi školskom sistemu. Bitno je da sve rade na vreme, da ih roditelji motivišu, nagrađuju uspeh, kao i da im dozvole da kasnije studiraju ono što će sami odabrati.

Vodolija
Ovo su deca koja idu ispred svog vremena, pa će im biti malo teže u školi ali će se svakako prilagoditi. Prijateljstva će „vući“ na časove i u školsko dvorište, a moderna tehnologija može mnogo da im pomogne da savladaju gradivo. Priuštite im računare, najnoviju školsku opremu i rezultati neće izostati.

Ribe
Mirni đaci, koji se trude da uvek budu uzorni, da ne naprave neku grešku da bi udovoljili i porodici i nastavnicima. Jedini problem koje Ribe može da ometa tokom školovanja je – spavanje. Njima je baš, baš teško da se bude rano. Ako im profesori budu tolerisali kašnjenje, problema tokom školovanja ne bi trebalo da bude.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije