LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
– 3 tikvice
– 6 jaja
– 200 g brašna
– 400 g pilećeg belog mesa
– 500 g sitnog sira
– 1 dl pavlake
– 2 dl mleka, ulje
– mešavina začina,
– so
Priprema:
Tikvice oprati pa pomoću noža za guljenje iseći na tanke listove. Posoliti ih i ostaviti da puste sok. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena 3 jajeta i na kraju pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Pileće belo meso iseći na šnicle i začiniti po ukusu pa propržiti na vrelom ulju. Kada se pržena piletina ohladi, samleti je na mašini za mlevenje. Posebno na malo ulja propržiti sitni sir. Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red pohovanih tikvica. Po njima rasporediti malo fila od mesa pa malo uprženog sira. Postupak filovanja ponoviti još dva puta i završiti tikvicama. Umutiti preostala jaja sa pavlakom, mlekom i začinima po ukusu. Preliti preko gornjeg sloja tikvica. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
Još predloga za ručak pogledajte OVDE.
Iako su mnoge namirnice zdrave za odrasle i stariju decu, najmlađima mogu stvoriti zdravstvene probleme, pa je preporučljivo izbegavati ih. Evo sa ...
pročitaj još[caption id="attachment_113468" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 800 g svinjskog mesa od buta 3 glavice cr...
pročitaj još[caption id="attachment_114229" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: Za piškotu: 4 jajeta 125 g šećera 50 ...
pročitaj još