03.09.2015 Zanimljivosti

Minđuše kod dece: Zbog čega je moja ćerka morala na operaciju?

Mama Mišel Mur nije mogla ni da zamisli da će preslatke Hello Kitty minđušice dovesti do operacije na koju je njena troipogodišnja devojčica morala da ode…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Nije neuobičajeno videti sasvim malu decu sa izbušenim ušima. Iako većina roditelja strahuje od bušenja ušiju svojih mališana, na kraju se ipak mnogi odluče za to, a sve prođe u savršenom redu.

Međutim, jednoj mami strahovi su se obistinili. Njenoj troipogodišnjoj ćerki desila se gotovo nezamisliva stvar – morala je operativnim putem da ostrani minđušicu iz uveta.

Pročitajte i… Pokrenuta peticija protiv bušenja ušiju bebama!

Naime, godinu dana nakon što je njena devojčica probušila uši, mama Mišel Mur odlučila je da joj promeni minđuše, kada je primetila da je jedna strana minđuše otpala, dok je druga ostala zaglavljena u ušnim resicama. Mišel je najpre mislila da su rupice još uvek uske, te da ne može sa lakoćom da izvuče drugi deo, ali ispostavilo se da je minđuša srasla sa tkivom.

Mišel je bila zabrinuta, ali nije paničila.

“Nekoliko dana sam pratila njeno stanje i nadala se da će minđuša, nekim čudom, sama izaći”, objasnila je ova mama.

Ali nakon nekoliko dana odlučila je da se posavetuje sa porodičnim pedijatrom, a sledeće što je saznala jeste to da će njena devojčica morati na operaciju pod lokalnom anestezijom.

Na sreću, sve je proteklo u savršenom redu – devojčici je minđuša izvađena, a ona se vrlo brzo oporavila.

Mama Mišel je želela da podeli ovu priču sa roditeljima, u nadi da će možda sprečiti da se još nekom detetu dogodi nešto slično. Naravno, nikada ne možete predvideti takve stvari, ali svakako vredi biti na oprezu.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije