25.09.2015 Zanimljivosti

Priča majke koja je svog autističnog sina našla samog na ulici ispred vrtića

Jedna mama nedavno je doživela pravu dramu, kada je na putu do vrtića ugledala trogodišnjeg Eliota na prometnoj ulici ispred vrtića.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Džejd Hjus iz Liverpula bila je na putu do vrtića gde je trebalo da pokupi svog trogodišnjeg sina Eliota. Međutim, ova mama doživela je pravu traumu kada je umesto u vrtiću dečaka zatekla na prometnoj ulici nedaleko od ovog objekta i to potpuno samog.

Džejd je izletela iz auta i zgrabila Eliota, a pre nego što je krenula ka vrtiću da pokupi njegovog brata Kjerena, proverila je da li je dečak dobro.

„Ugledala sam malu narandžastu jaknu i pomislila u sebi kako dečak liči na mog Eliota. Kada sam shvatila da je to zaista on, nisam mogla da dođem sebi“, kaže vidno uznemirena Džejd. Eliot je autističan i zbog svog teškog poremećaja ne ume da govori i nije svestan okruženja u kome se nalazi.

„Eliot je verovatno jedno od najugroženije dece u vrtiću, te su zaposleni morali da vode više računa o njemu, a ne da se nađe sam na ulici„, kaže ova dvadesetšestogodišnja majka i dodaje da neće vraćati decu u vrtić u kome su bili samo dve nedelje.

„Ne mogu ni da pomišljam šta bi se dogodilo da nisam naišla u tom trenutku i ugledala svog sina.“ Potparol za školu je rekao da je ovaj nemili incident veoma ozbiljan i da će temeljna istraga utvrditi ko je je kriv i šta se zapravo desilo tog dana kada se mali Eliot našao na ulici.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije