30.10.2016 Zanimljivosti

Uvrnute metode kao testovi trudnoće

Pre nekoliko decenija nisu postojali testovi za utvrđivanje trudnoće koji su mogli da se kupe u apotekama. Zato su se žene na razne načine dovijale kako bi saznale da li su trudne. Osim onih sigurnih metoda, izostanka menstruacije i jutarnjih mučnina, pribegavale su i nekim drugim metodama.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

 

Naravno, s obzirom na to da danas možete u svakoj apoteci da kupite test,  vi ne morate da isprobate ove prirodne metode, ali će vam sigurno biti zanimljivo da ih pročitate. Testovi iz kućne radinosti dosta su jednostavni, a metode utvrđivanja trudnoće veoma su zanimljive. Naravno, trebalo bi da znate ovi testovi za trudnoću nisu baš preterano pouzdani.

Pasta za zube

Nema tog domaćinstva koji nema pastu za zube. Pobornici alternativnih metoda utvrđivanja trudnoće kažu da je ovaj test jedan od najlakših načina testiranja na trudnoću. Ukoliko se odlučite za ovu metodu, trebalo bi da koristite isključivo belu pastu za zube, bez tačkica i naravno ne bi trebalo da bude u dve boje. Način testiranja je sledeći: u posudu sipate malo paste za zube i preko nje vaš prvi jutarnji urin. Verovanje je da je žena verovatno trudna ako se pojavi plava ili tek plavičasta boja.

Izbeljivač

Izbeljivači se najčešće koriste za izbeljivanje garderobe i skidanje fleka. Međutim, izbeljivač može da vam pomogne i kod utvrđivanja trudnoće. Pitate se kako? U posudu u koju ste ujutru urinirali sipajte malo izbeljivača i to dobro promešajte. Verovanje je da je žena najverovatnije u blaženom stanju ukoliko se pojavi pena ili balončići. U ovom slučaju, ako i pre testa sumnjate da ste trudni, poželjno bi bilo da vaš partner pomeša supstance umesto vas, jer izbeljivač isparava pa ako ste zaista u drugom stanju ne bi bilo poželjno da to udišete.

Maslačak

Maslačak je najrasprostranjenija biljka sa prepoznatljivim žutim cvetovima. Raste u selu i u gradu, može se brati pored puta, ispred zgrada i kuća, a deca se rado igraju sa njim kad procveta. Pobornici prirodnih metoda za utvrđivanje trudnoće tvrde da je maslačak zapravo jedan od najpopularnijih i najpouzdanijih prirodnih testova. Ovaj test je vrlo jednostavan, trebalo bi samo da nabetere zelene listove maslačka, zatim da ih rasečete i stavite u plastičnu posudu, najbolje dobro opranu od jogurta ili pavlake. Maslačak koji ste ubrali odmah sklonite sa sunca. U posudicu stavite urin, zatim u njega stavite listove maslačka (da se dobro natope). Ostavite da odstoje deset do 20 minuta. Ukoliko se na listovima pojave crvenkaste  tačkice moguće je da ste u drugom stanju.

Ipak samo zabava

Ukoliko posle ovog teksta odlučite za jednu od ponuđenih metoda, ipak bi trebalo da posetite svog ginekologa. Bilo da vam je prirodni test na trudnoću pozitivan ili negativan, medicinske metode poput utvrđivanja trudnoće preko krvi ili urina u laboratoriji su najpouzdaniji način da saznate da li ste trudni ili ne.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije