Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
– 8 većih šampinjona
– 150 g mesnate slanine
– 3 dl mleka
– 1 kašika putera
– 1 puna kašika brašna
– 20 g parmezana
– 1 veći paradajz
– 1 manji brokoli
– mešavina začina
– ulje, so
Priprema:
Drške šampinjona odvojiti od klobuka i iseći na kocke. Mesnatu slaninu takođe iseći na kocke. Na malo ulja propržiti seckane drške pečuraka a potom dodati slaninu te i nju kratko propržiti. Klobuke šampinjona posebno propržiti na vrelom ulju.
Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi. Posebno otopiti puter a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Na kraju dodati parmezan i začine po ukusu te promešati. Klobuke šampinjona napuniti smesom od slanine, preko nje staviti po jedan cvet brokolija i preliti bešamelom. Paradajz iseći na kolutove pa na svaki kolut paradajza staviti po jednu punjenu pečurku.