Ekonomičan, a veoma ukusan obrok!
Foto: Dobra Hrana
Priprema ovog jela neće vam oduzeti mnogo vremena, obradujte sebe i članove svoje porodice.
Sastojci:
– 4 veća pileća karabataka
– 180 g pirinča
– 400 g sitnijih šampinjona
– 0,5 dl maslinovog ulja
– 3 kašike senfa
– 2 kašike meda
– sok od dve narandže
– majčina dušica, šafran
– mešavina začina
– so, biber
Priprema:
Pileće karabatake odvojiti od kostiju, a potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso. U većoj posudi sjediniti maslinovo ulje, senf, med i sok od narandže. Dodati šafran, majčinu dušicu i začine po ukusu te polako promešati. U pripremljenu marinadu natopiti šnicle od karabataka i ostaviti u frižider da odstoje najmanje četiri časa. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti ga. Piletinu ocediti od marinade i propržiti na vrelom ulju sa obe strane kako bi porumenela. Izvaditi je iz masnoće i ostaviti na toplom. U masnoću od piletine dodatišampinjone i kratko propržiti kako bi omekšali. Dodati obaren pirinač, saft od marinade i kratko prokuvati kako bi se dobila kompaktna masa. Pečene karabatake služiti uz pripremljen rižoto.