LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošEkonomičan, a veoma ukusan obrok!
Priprema ovog jela neće vam oduzeti mnogo vremena, obradujte sebe i članove svoje porodice.
Sastojci:
– 4 veća pileća karabataka
– 180 g pirinča
– 400 g sitnijih šampinjona
– 0,5 dl maslinovog ulja
– 3 kašike senfa
– 2 kašike meda
– sok od dve narandže
– majčina dušica, šafran
– mešavina začina
– so, biber
Priprema:
Pileće karabatake odvojiti od kostiju, a potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso. U većoj posudi sjediniti maslinovo ulje, senf, med i sok od narandže. Dodati šafran, majčinu dušicu i začine po ukusu te polako promešati. U pripremljenu marinadu natopiti šnicle od karabataka i ostaviti u frižider da odstoje najmanje četiri časa. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti ga. Piletinu ocediti od marinade i propržiti na vrelom ulju sa obe strane kako bi porumenela. Izvaditi je iz masnoće i ostaviti na toplom. U masnoću od piletine dodatišampinjone i kratko propržiti kako bi omekšali. Dodati obaren pirinač, saft od marinade i kratko prokuvati kako bi se dobila kompaktna masa. Pečene karabatake služiti uz pripremljen rižoto.
[caption id="attachment_103664" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: - 200 g brašna - 200 g šećera + 3...
pročitaj jošSastojci: 1 supena kašika margarina 1 srednja glavica luka 1 krompir srednje veličine čen belog luka 450 gr paradajza 2 supen...
pročitaj još[caption id="attachment_127227" align="alignnone" width="2121"] Thinkstock[/caption] Potrebno je: Za beze korice 5 belanaca 250 g šećer...
pročitaj još