LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošEkonomičan, a veoma ukusan obrok!
Priprema ovog jela neće vam oduzeti mnogo vremena, obradujte sebe i članove svoje porodice.
Sastojci:
– 4 veća pileća karabataka
– 180 g pirinča
– 400 g sitnijih šampinjona
– 0,5 dl maslinovog ulja
– 3 kašike senfa
– 2 kašike meda
– sok od dve narandže
– majčina dušica, šafran
– mešavina začina
– so, biber
Priprema:
Pileće karabatake odvojiti od kostiju, a potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso. U većoj posudi sjediniti maslinovo ulje, senf, med i sok od narandže. Dodati šafran, majčinu dušicu i začine po ukusu te polako promešati. U pripremljenu marinadu natopiti šnicle od karabataka i ostaviti u frižider da odstoje najmanje četiri časa. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti ga. Piletinu ocediti od marinade i propržiti na vrelom ulju sa obe strane kako bi porumenela. Izvaditi je iz masnoće i ostaviti na toplom. U masnoću od piletine dodatišampinjone i kratko propržiti kako bi omekšali. Dodati obaren pirinač, saft od marinade i kratko prokuvati kako bi se dobila kompaktna masa. Pečene karabatake služiti uz pripremljen rižoto.
Sastojci: 1 glavica crnog luka, sitno nasečena 1 šargarepa, oljuštena i naseckana 2 kašike naseckanog celera 1 kašika suncokretovog...
pročitaj jošPreporuka je da sve kašice, a pogotovo voćne, pripremate neposredno pre hranjenja kako bi sačuvale nutritivna svojstva i puni ukus. Sastojci 1 ...
pročitaj još[caption id="attachment_116291" align="alignnone" width="640"] Foto: HronoKuvar[/caption] Sastojci: 200 g brašna po izboru 1 prašak za pecivo ...
pročitaj još