7 super namirnica za podsticaj koncentracije
Postoje određene namirnice koje vas čini letargičnim. Namirnice koje su bogate antioksidansima i kofeinom povećavaju koncentraciju. Dakle, ono što...
pročitaj jošSastojci:
za kore
– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 200 g čokolade za kuvanje
– 4 kašike brašna
– 1 prašak za pecivo
– 300 g ”jafa keksa”
– 4 dl soka od narandže
– 1 dl mleka
za fil
– 4 jajeta
– 200 g šećera
– 250 g margarina
– 150 g čokolade za kuvanje
za dekoraciju
– 2 šlaga
– 100 g čokolade
Priprema
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 3 kašike šećera i mutiti sve vreme.
2. Posebno umutiti 3 žumanceta, 100 g otopljene čokolade, 0,5 dl mleka, 2 kašike brašna i 1/2 praška za pecivo. Dodati sneg od belanaca i polako promešati.
3. Pripremljenu masu sipati u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, šećer, 125 g margarina i čokoladu za kuvanje.
2. Kuvati na pari i mešati sve dok se ne zgusne.
3. Ostaviti da se ohladi, te dodati preostali margarin i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru poprskati sokom od narandže i premazati sa 1/2 fila. Zatim poslagati red ”jafa keksa” i premazati ostatkom fila.
2. Prekriti drugom korom, te i nju poprskati sokom od narandže.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati prego gornje kore. Posuti rendanom čokoladom.
4. Pripremljen kolač ostaviti da se stegne, a potom ga iseći na kocke i služiti.
Prve alergijske reakcije mogu se pojaviti već na samom početku uvođenja čvrste hrane, prilikom davanja instant mlečnih kaša sa pirinčem ili sa kuku...
pročitaj jošZdrava ishrana jeste preduslov za detetovo dobro zdravlje, ali to ne znači da treba preterivati i biti isključiv kad je u pitanju hrana. Ponekad pr...
pročitaj jošObradujte mališane neobičnim palačinkama, za čiju pripremu vam je potrebno samo malo mašte! [caption id="attachment_121252" align="alignnone" wi...
pročitaj još