06.03.2018 Kutak za mame

Ugrožavaju vašu dijetu: 10 zdravih namirnica zbog kojih se gojite

Lepo vreme je pred nama, a s njim i laganija garderoba i otkrivene noge, ruke, stomak… Sada je pravo vreme da povedete računa o svojoj liniji, te da se oslobodite nekih loših životnih navika zbog kojih se gojite, te da iz ishrane izbacite namirnice koje, iako su zdrave, takođe utiču na povećanje telesne mase.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Određene namirnice, naime, jesu veoma blagotvorne za funkcionisanje organizma, ali u jednoj porciji sadrže mnogo kalorija, pa iako vam se čini da se hranite zdravo i vodite računa o tome šta jedete, ipak može doći do nagomilavanja neželjenih masnoća. U nastavku pogledajte koje namirnice bi trebalo da jedete u ograničenim količinama, kako biste postigli, ali i održali, vitku liniju.

1. Avokado

Avokado je bogat izvor vlakana, što ga čini poželjnom namirnicom u svakodnevnoj ishrani gojaznih ljudi ili dijabetičara. Povećano konzumiranje vlakana, inače, doprinosi skidanju viška kilograma i poboljšava glikoregulaciju. U samo 100 grama avokada nalazi se oko sedam grama vlakana, što je i do 30 odsto preporučene dnevne doze. Međutim, ova voćka sadrži i visok nivo masnoća, te povedite računa da ga ipak jedete u ograničenim količinama, kako biste izbegli moguć višak kilograma. Najbolje je da ga umereno koristite samo kao dodatak, odnosno začin u konkretnim obrocima koje pripremate.

Koje još namirnice ugrožavaju vašu dijetu i zbog kojih se gojite pogledajte OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije