Beba u gostima: četiri saveta za mame

Olakšajte vašoj bebi porodične proslave kako bi potpuno uživala u novim avanturama, tako što ćete se unapred pripremiti za situacije koje vas očekuju. Kada stignete na proslavu, odredite svoj mirni prostor – utočište u koje možete pobeći kad vam to bude potrebno. Čim procenite da se dete umorilo od gužve, zahvalite se svima i povedite dete da se odmori.

beba pelene

Menjanje pelena u tuđoj kući
Diskretno pođite u kupatilo i sa sobom ponesite svu potrebnu opremu. Kada presvučete bebu, prljavu pelenu dobro zamotajte i bacite u kantu za smeće koja je napolju.

Jaki mirisi koje dete “pokupi” od odraslih
Prekrivači od muslina odlična su zaštita od parfema, naročito onih jakih mirisa, koji mogu nadražiti osetljivu bebinu kožu. Spakujte ih u bebinu torbu i po potrebi u njih zamotajte bebu kada je dajete u ruke nekome ko ima jak parfem. Niko neće primetiti zašto to radite, pa vam nema zbog čega biti neprijatno.

Dojenje deteta pred velikim brojem ljudi
Ako vam je neugodno dojiti u javnosti, pronađite miran kutak ili sobu u kojoj ćete se udobno smestiti i nahraniti dete. Ako želite, dok dojite u javnosti grudi možete prekriti maramom, šalom, pelerinom.

Spavanje u novom prostoru
Ukoliko idete u goste kod rođaka i planirate prespavati van kuće, ponesite bebinu uobičajenu posteljinu i igračke. Poznate stvari pomoći će vašem detetu da se snađe i smiri u nepoznatom prostoru.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije