18.09.2015 Zanimljivosti

Porodila se pre tri dana, a onda je ovom fotkom pokrenula revoluciju

Prvih nekoliko dana posle porođaja spadaju u najteže trenutke u životu svake žene, ali to retko ko ko još uvek nije rodio dete može da razume. Nažalost, o ovome se najčešće ćuti i žene se pretvaraju da im je super, da su presrećne, odmorne i prezadovoljne svojom novom ulogom. Upravo zato je fotografija ove žene iz Arizone, koja sa suzama u očima drži svoje novorođenče, postala prava senzacija na internetu i izazvala malu revoluciju među majkama.

This is a picture of me 3 days postpartum. I was so raw and so open, I was a fucking mess. I loved my baby, I missed…

Posted by Danielle Haines on субота 12. септембар 2015.

 

Danijela Hejns iz Arizone porodila se tri dana pre nego što je nastala ova fotografija. Ona je odlučila da ne ćuti o tome kako se osećala, i da sa celim svetom podeli više nego emotivan prizor – sliku na kojoj svoju novorođenu bebu drži na golim grudima, dok joj se na licu mešaju izrazi tuge, sreće, iznurenosti i čistog umora.

Pored slike je napisala i kratak tekst, koji je dirnuo majke širom sveta.

„Ovo je slika mene tri dana posle porođaja. Bila sam tako ranjiva i otvorena, bila sam baš u haosu. Volela sam moju bebu, nedostajao mi je njen tata (tog dana se vratio na posao), bila sam ljuta na moju mamu, bolelo me je srce zbog mog brata, jer nas je mama oostavila i sada sam imala malog dečaka koji tako liči na njega, bradavice su mi bile ispucale i krvarile su, čekala sam da se nakupi mleko a beba je bila gladna, bila sam tužna jer ljudi ubijaju svoje bebe namerno, nisam spavala od kad sam počela da se porađam, nisam znala kako da sklonim grudi, vagina me je bolela od sedenja na njoj dok dojim i pomalo sam počela da ludim“, napisala je Danijela.

Posle dodaje da joj je te večeri u goste došla jedna prijateljica, sa kojom je dugo pričala i sa kojom je podelila kako se oseća. Upravo zahvaljujući podršci prijateljica i drugih mama uspela je da prođe kroz ovaj, veoma zahtevan period – i sada podstiče sve mame širom sveta da podele svoje priče.

Da ne ćute o tome kako je biti nova mama teško. Da se ne stude da priznaju kad se osećaju izgubljeno i kad im treba pomoć. Da slobodno kažu kada su na ivici nerava jer nisu spavale danima – i da prestanu da se foliraju da je u njihovim životima sve savršeno. Jer jednostavno nije.

Žene su bile toliko oduševljene kada su videle ovu sliku, da su same odmah počele da dele svoja iskustva. Fotka je do sada podeljena skoro 20.000 puta, a bezbroj mama (i budućih mama, kojima ovo tek predstoji) ohrabrilo se da kaže kako se oseća.

I tako je Danijela, bez ikakve namere, pokrenula pravu mini revoluciju među mamama. A, znate, mame su najjača bića na svetu – ako one pokrenu revoluciju, svašta može da se desi. Samo napred, mame!




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije