Foto: Gulliver/Thinkstock
Osim sa celim jajetom (nakon prvog rođendana), ovo jelo se može kombinovati sa žumancetom, sa mesom (npr sa mesom iz supe za bebe koja je spremljena prethodnog dana) ili sa kašičicom maslinovog ulja, ekstra devičanskog ili malo putera.
Ovako dobijeno kompleksno jelo, beba može da jede tek kad joj svaku namirnicu od koje se jelo sastoji posebno uvedete u ishranu.
Foto: Kuvarski Dnevnik bebe Marte
Sastojci:
• četvrtina glavice svežeg kupusa
• jedna šargarepa
• kašika pirinča
• jedno jaje
Priprema: U uzavrelu vodu ubaciti četvrtinu glavice svežeg kupusa naseckanog na kocke i jednu šargarepu nasečenu na kolutove Kad sve bude polumekano ubaciti kašiku pirinča i kuvati uz mešanje na laganoj vatri. Posebno tvrdo obariti jaje i narendati ga na gotov kupus serviran u bebin tanjir.
Autor: Dr med. Marija Mandić
Sve informacije u vezi sa ovom knjigom možete potražiti na facebook stranici www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte kao i putem e-maila: [email protected] ili na telefon 024/524-884 ili 063/593-068