LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
– 320 g testenine
– 400 g sušenog bakalara prethodno hidriranog (natopljenog vodom), a može i svež
– 300 g čeri paradajza
– 1 crveni luk
– 1 čen neočišćenog belog luka
– ekstradevičansko maslinovo ulje po potrebi
– soli, bibera, šećera, origana i peršuna po ukusu
– 100 g rendanog ovčjeg sira
Priprema:
1. Operite paradajz. Osušite ga, presecite napola i poređajte, okrenuvši ga nagore, u pleh obložen pek-papirom. Prelijte ekstradevičanskim maslinovim uljem, solju, biberom, malom količinom šećera i origanom. Sušite ga u rerni na 60°C oko sat i po.
2. Ako koristite sušeni bakalar, prvo ga očistite tako što ćete izvaditi kosti i deo kože. Zatim u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, stavite čen neočišćenog belog luka i 2-3 komadića crvenog luka i izdinstajte. Dodajte pripremljeni sušeni ili sveži bakalar, pojačajte vatru i pecite ga par sekundi. Okrenite ga i smanjite vatru. Dodajte paradajz zajedno sa uljem i kuvajte oko 10 minuta. U međuvremenu skuvajte testeninu al dente. Dok se bakalar kuva, vrhom kašike ga izdelite na komadiće.
3. U tiganj sa ribom dodajte proceđenu testeninu i 2 kutlače vode u kojoj se kuvala. Isključite vatru i dobro sjedinite. Dodajte narendani zreli ovčji sir. Sipajte u tanjir i po želji dekorišite sveže seckanim peršunom i maslinovim uljem.
- od 12. meseca Potrebno je: 2 kašike putrea, plus malo za podmazivanje 80 gr rendanog trapista ili edamera 30 gr parmezana vezi...
pročitaj još[caption id="attachment_111432" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 2 veće skuše 4 čena belog luka 1 velika...
pročitaj jošSastojci: 1 supena kašika margarina 1 srednja glavica luka 1 krompir srednje veličine čen belog luka 450 gr paradajza 2 supen...
pročitaj još