LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
5 plavih patlidžana
500 g mlevene junetine
1 veća glavica luka
2 čena belog luka
400 g pelata paradajza
1 veza peršuna
1 dl ulja
mešavina začina, biber
Za bešamel sos:
100 g putera
2 kašike brašna
5 dl mleka
2 kašike parmezana
2 jajeta
so, biber
Priprema:
1. Plave patlidžane narezati na kolutove, posoliti ih i ostaviti da malo odstoje, a zatim ih isprati vrućom vodom i osušiti kuhinjskim papirom.
2. Pleh za peèenje obložiti folijom, premazati uljem, te poslagati osušene patlidžane i peći ih u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
3. Crni luk iseckati i propržiti na vrelom ulju, a kada postane staklast dodati mleveno meso te dinstati dok ne promeni boju. Dodati pelat paradajza isečen na kocke i sitno seckan beli luk pa dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja mesni fil začiniti po ukusu i posuti sitno seckanim peršunom.
Bešamel:
1. U šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti 1-2 minuta.
2. Kada brašno porumeni, sipati mleko pa kuvati mešajući dok se masa ne zgusne, pred kraj umešati parmezan i začiniti po ukusu.
3. U prohlađen bešamel sos umešati jaja.
Finalni postupak:
1. Vatrostalnu posudu premazati uljem, pa ređati red patlidžana, red mesnog fila dok se ne utroši sav materijal.
2. Pripremljenu musaku preliti bešamelom, pa peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 35 minuta.
Potrebno je: 1 sveža pileća džigerica (bez srca) šoljica (za kafu) integralnog pirinča 1 šargarepa šoljica mladog graška malo puter...
pročitaj jošPolaskom u školu dete menja životne navike, a brza hrana, puna aditiva, zasićenih masnoća, soli i šećera, vrlo brzo postaje i omiljena hrana školar...
pročitaj još- Zdrav obrok za mališane starije od godinu dana Potrebno je: 3 kriške starog integralnog hleba (samo sredina, bez kore) 4 supene kaši...
pročitaj još