LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošZašto bebe lepo mirišu? Zbog čega vole određene ukuse? Da li mesec u kome su rođene utiče na neke predispozicije? – pitanja su sa kojima se suočava svaki roditelj. A evo i odgovora…
Ukusi
Mnoge majke misle da jedenje ljute i začinjene hrane krajem trudnoće može da izazove prerani porođaj. Receptori za ukus razvijaju se od 13. do 15. nedelje trudnoće i omogućavaju fetusu da oseti slatko, kiselo i slano u materici. Mirisi i ukusi onoga što majka jede nalaze se u plodovoj vodici i zaista beba oseća sve što majka jede.
Navike u ishrani
Sećanje na ukuse u materici utiče na ukus deteta za hranu u kasnijem životu. Studije su pokazale da ako mama pije čašu soka od šargarepe četiri puta na dan u poslednjem trimestru ili prvim mesecima dojenja, njena beba će voleti taj ukus kada ga jednom proba. Bebe čije majke jedu mnogo voća tokom trudnoće će u kasnijem životu takođe uživati u ovoj hrani.
Raspoloženje majke i bebe
Kako se majka oseća u trudnoći može uticati na bebu i njene pokrete u materici. U studiji obavljenoj na Nagasaki univerzitetu dokazana je ova tvrdnja. Kada žene gledaju veseo film, bebe u materici mašu rukama, kada su tužne, i one su mirne i povučenije.
Ovo se dešava usled adrenalina koji se otpušta kada je majka pod stresom ili tužna i preusmerava tok krvi iz materice, što beba oseća.
Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani…
O važnosti ženine pozicije u porodici svedoči interesantno istraživanje koje kaže da tri četvrtine od svih za porodicu važnih odluka donose upravo ...
pročitaj jošJedan od najvećih simbola u hrišćanstvu, tamjan ili olibanum, je smola koja nastaje na kori drveta bosvelija, nakon što se iz biljke iscedi mlečno ...
pročitaj jošDa li ste tipična novopečena mama? Evo ga jedan zabavan pogled na uobičajene stereotipe, kao i načini na koje možete da izađete iz kalupa majčinstv...
pročitaj još