06.05.2015 Zanimljivosti

Mali genijalci: Da li je vaše dete nadareno?

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazala da bebe koje progovore pre šest meseci starosti i deca koja do pete godine nauče da čitaju imaju najveće šanse da postanu geniji.

?????????????????????

Miraka Gros, profesor edukativnog programa za nadarenu decu iz Novog Južnog Velsa, otkrila je da je “nezasita” želja za čitanjem česta odlika intelektualno darovitih studenata, a takva deca najčešće poseduju i veliku želju za učenjem.

U istraživanju započetom davne 1920. godine, u kom je učestvovalo 12 studenata sa koeficijentom inteligencije iznad 180, otkriveno je da su mnogu od njih bili u stanju da izgovore punu rečenicu još sa 6 meseci starosti, slična pojava uočena je i tokom studije započete 1983. godine koju je sprovela Gros.

“Čak i ako im je potrebno nešto više vremena, to je, pre svega, zato što intenzivno razmišljaju pre nego što nešto izgovore”, kaže Gros.

Profesorka takođe naglašava da deca sa visokim koeficijentom inteligencije imaju običaj da gotovo neprestano postavljaju pitanje “zašto?” i da radije čitaju nego što gledaju televiziju ili igraju video igre.

Izbor: B92
Foto: Thinkstock




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije