Foto: Pixabay/Free images
Sastojci:
4 juneća bifteka
100 g putera
2 čena belog luka
sok od 1 limuna
so, biber
seckani peršun
1 čaša kiselog mleka
1 majonez (90 g)
Priprema:
1. Dobro izgnječiti beli luk pa pomešati s polovinom otopljenog putera. U to dodati sok od 1 limuna i seckani peršun.
2. Meso oprati, osušiti te posoliti i pobiberiti po ukusu. Preliti pripremljenom marinadom, poklopiti alu-folijom i ostaviti da odstoji u frižideru oko sat vremena.
3. U grill tiganju otopiti preostali puter. Izvaditi odreske iz marinade i peći na vrućem puteru 3-4 minuta sa svake strane (u zavisnosti od toga da li volite više ili manje pečene odreske).
4. Meso se može ispeći i na roštilju, a uz njega poslužiti pečeni krompir i umak od kiselog mleka i majoneze.
5. U 3 kašike kiselog mleka umešati majonez tako da se dobije željena gustoća te dodati nekoliko kapi soka od limuna.