Ako vaš mališan ne može da odoli brzoj hrani, imamo dobre vesti! Pripremljena na pravi način, ”ozloglašena” jela mogu biti odličan izvor vitamina i minerala
Foto: Gulliver/Thinkstock
1
Fišburger
U slanoj vodi s dodatkom žalfije skuvajte file oslića. Kad omekša, isitnite i sameljite u blenderu, pa dodajte suvo začinsko bilje, dve kašike mlevenog suncokreta ili bundevinih semenki, napravite kompaktnu smesu i oblikujte pljeskavicu. Kratko propržite sa obe strane, da se uhvati korica. Integralnu zemičku isecite napola, namažite je humusom i domaćim pelatom (ili preko nje stavite kolut paradajza). Dodajte listove zelene salate, narendajte malo kačkavalja i ubacite pljeskavicu od oslića.
Ovako pripremljena pljeskavica izuzetno je ukusna, napravljena od finog ribljeg mesa, bez dodataka bilo kakvih aditiva. Semenke suncokreta ili bundeve prave su riznice nutrijenata važnih za podizanje imuniteta, kao i namaz od humusa, koji je fantastična zamena majonezu.
Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani…