Foto: Bakina kujna
Sastojci:
800 g očišćenih lignji
1 kg krompira
4 šargarepe
4 čena belog luka
2 kašike seckanog peršuna
3 dl soka od paradajza
1,5 dl belog luna
2 dl supe od povrća
1 dl maslinovog ulja
biber
so
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kriške, šargarepu takođe očistiti i iseći na štapiće.
2. Beli luk očistiti i sitno iseckati.
3. U vanglici sjediniti krompir, šargarepu, beli luk, peršun i lignje u komadu. Preliti maslinovim uljem, dodati začine po ukusu, pa dobro izmešati.
4. Pripremljenu mešavinu preručiti u odgovarajuću vatrostalnu činiju i poravnati.
5. Posebno umutiti paradajz-sok, belo vino i supu od povrća. Preliti sastojke u činiji da ogreznu u saftu. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 min. Zatim ukloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok krompir ne omekša. Ukoliko tečnost tokom pečenja uvri, doliti malo vode po potrebi.