LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
800 g očišćenih lignji
1 kg krompira
4 šargarepe
4 čena belog luka
2 kašike seckanog peršuna
3 dl soka od paradajza
1,5 dl belog luna
2 dl supe od povrća
1 dl maslinovog ulja
biber
so
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kriške, šargarepu takođe očistiti i iseći na štapiće.
2. Beli luk očistiti i sitno iseckati.
3. U vanglici sjediniti krompir, šargarepu, beli luk, peršun i lignje u komadu. Preliti maslinovim uljem, dodati začine po ukusu, pa dobro izmešati.
4. Pripremljenu mešavinu preručiti u odgovarajuću vatrostalnu činiju i poravnati.
5. Posebno umutiti paradajz-sok, belo vino i supu od povrća. Preliti sastojke u činiji da ogreznu u saftu. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 min. Zatim ukloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok krompir ne omekša. Ukoliko tečnost tokom pečenja uvri, doliti malo vode po potrebi.
[caption id="attachment_114575" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Za kore: 12 belanaca 12 kašika šećera 300 g mleven...
pročitaj jošKrastavci su većim delom sastavljeni od vode. U značajnijim količinama sadrže prehrambena vlakna; minerale, kalijum, magnezijum, vitamin C i kafein...
pročitaj još[caption id="attachment_114554" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 4 pileća bataka 2 manje glavice crnog ...
pročitaj još