13.03.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Punjene rolnice od mlevenog mesa

Foto: Bakina Kujna

Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
650 mlevenog pilećeg belog mesa
1 manja glavica crnog luka
1 jaje
1 kašika seckanog peršuna
3 kašike prezle
150 g tankih listova suvog vrata
150 g kačkavalja isečenog na listove
so, ulje

Priprema:
1. Mleveno pileće belo meso sjediniti sa sitno seckanim crnim lukom, peršunom, jajetom i prezlom. Dodati malo soli po ukusu i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
2. Smesu podeliti na 8 delova.
3. Na dasku naneti providnu foliju, pa preko nje istanjiti jedan deo mesnog fila. Preko mesa naneti listove kačkavalja i suvog vrata. Bočne stranice preklopiti 1 cm prema sredini, te urolati meso pomoću providne folije. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
4. U tiganju zagrejati malo ulja, a zatim spuštati rolnice mesa sa završecima okrenutim nadole. Pržiti ih sa svih strana dok blago ne porumene.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije