27.03.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Piletina sa mlincima

Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:

500 g gotovih mlinaca
700 g pilećeg belog mesa
5 dl neutralne pavlake
2 dl kisele pavlake
3 žumanceta
1 l pileće supe od kocke
200 g kačkavalja
1 dl ulja
mešavina začina

Priprema: 

1. Pileće belo meso iseći na šnicle, začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja da porumene.
2. Mlince kratko blanširati u ključaloj pilećoj supi od kocke, a potom ih izvaditi i ocediti od suvišne tečnosti.
3. Posebno umutiti žumanca, neutralnu i kiselu pavlaku pa dodati malo mešavine začina po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti sloj obarenih mlinaca. Preliti
sa malo fila od pavlake i poslagati red pilećih šnicli. Zatim opet preliti sa malo
fila od pavlake, staviti red mlinaca, red šnicli i na kraju pavlaku i mlince.
5. Pripremljeno jelo posuti rendanim kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na
200ºC dok ne porumeni.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije