Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
500 g fileta oslića
200 g listova pršute
10 šeri paradajza
1 dl maslinovog ulja
1,5 dl belog vina
2 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 limun
2 kašike senfa
4 dl supe od povrća
mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Filete oslića iseći na deblje štapiće, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Potom začinjene riblje štapiće uviti u listove pršute.
3. Posebno sjediniti supu od povrća, sitno seckani beli luk, senf, maslinovo ulje, belo vino, peršun i začine po ukusu te dobro izmešati.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati filete ribe u pršuti, odozgo preliti pripremljenom mešavinom i pokriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.
5. Zatim skloniti foliju, posuti šeri paradajzom isečenim na polovine i vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.
[caption id="attachment_114715" align="alignnone" width="640"] Foto: Posnajela.rs[/caption] Sastojci: 250 g tikvica 1 plavi patlidžan 400 g p...
pročitaj još[caption id="attachment_108120" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 500 g pilećih grudi – 1 pileća kocka za...
pročitaj još[caption id="attachment_116640" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 350 g morskih plodova 1 glavica crnog luk...
pročitaj još