LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
500 g mekog brašna (tip 400)
500 g švapskog sira
30 g margarina
1 svež kvasac
1 dl mleka
1 kašičica šećera
4 dl ulja
so
Za fil:
2 dl pavlake
100 g mariniranih šampinjona
80 g suvog vrata
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, kašičicu brašna i šećer. Sastojke izmešati i testo ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati 250 g brašna, dodati nadošao kvasac, omakšao margarin i sir. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mesiti sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 1,5 cm. Okruglim kalupom željene veličine vaditi krugove od testa. Središnji deo krugova malo pritisnuti kako bi se napravilo udubljenje.
4. Krofne pržiti na vrelom ulju dok ne porumene i potom ih vaditi na papirnu salvetu kako bi se ocedile od suvišne masnoće. Ostaviti ih da se prohlade, a zatim na središnji deo staviti po kašiku pripremljenog fila.
Pirinač je u početku osnovna žitarica, a i najpristupačnija u našim uslovima. Istina je da kod nekih beba izaziva zatvor, ali pravilnim izborom nam...
pročitaj još[caption id="attachment_119224" align="alignnone" width="640"] Pošalji recept[/caption] Sastojci: 600 g pileće džigerice 250 g tankih listova ...
pročitaj još[caption id="attachment_112130" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 4 pileća bataka 2 pakovanja kineske me...
pročitaj još