05.04.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Pljeskavice od tikvica

Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
1 veća tikvica
3 jajeta
brašno i prezla po potrebi
1 kesica parmezana
1 veća čaša milerama
suvi vlašac po ukusu
ulje (za prženje)
mešavina suvog biljnog začina
so, biber
malo ajvara

Priprema:
1. Tikvice dobro oprati, pa iseći na kolutove debljine malog prsta.
2. Posuti kolutove mešavinom suvog biljnog začina, promešati pa staviti u cediljku da puste vodu.
3. Za to vreme u jednoj činiji ulupati jaja. U drugu sipati brašno, a u treću prezlu pomešanu s parmezanom.
4. U dubljem tiganju dobro zagrejati ulje.
5. Tikvice najpre uvaljati u brašno, pa umočiti u jaja i na kraju u prezlu s parmezanom.
6. Pržiti na umerenoj temperaturi s obe strane dok ne porumene.
7. U činijici pomešati mileram i vlašac. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dobro promešati.
8. Tikvice vaditi na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće, pa nakon toga spajati po dva koluta pripremljenim filom.
9. Servirati na tanjir, odozgo staviti malo ajvara i poslužiti uz pečeni pomfrit.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije