Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
700 g fileta skuše
Za marinadu:
2 dl maslinovog ulja
1 dl belog vina
4 čena belog luka
1 limun
svež ruzmarin
mešavina začina
Za prilog:
600 g krompira
1 veza blitve
3 kašike jabukovog sirćeta
1 dl maslinovog ulja
3 čena belog luka
so, biber
Priprema:
1. Pripremiti marinadu. Sjediniti maslinovo ulje, belo vino, sok i rendanu koru limuna, pasirani beli luk, seckani ruzmarin i začine po ukusu.
2. Marinadom preliti filete skuše, pa ih ostaviti da miruju u frižideru 60 min. nakon toga ih ocediti i ispeći na roštilju.
Prilog:
1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti, a zatim oguliti i iseći na kolutove. Blitvu izblanširati i iseći na krupnije komade, beli luk ispasirati.
2. Sjediniti krompir, blitvu i beli luk, pa preliti maslinovim uljem i sirćetom. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
3. Skušu poslužiti uz prilog od krompira.
[caption id="attachment_115522" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 500 g mešanog mlevenog mesa 1 glavica crn...
pročitaj jošVaše dete, kao i većina njegovih vršnjaka, ne voli povrće? Naš nutricionista Branka Mirković otkriva zašto je važno da vaš mališan jede ove namirni...
pročitaj još[caption id="attachment_112448" align="alignnone" width="640"] Foto: Mica kuvarica[/caption] Sastojci: 400 g mlevenog mesa 1 veća glavica crno...
pročitaj još