Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
700 g fileta skuše
Za marinadu:
2 dl maslinovog ulja
1 dl belog vina
4 čena belog luka
1 limun
svež ruzmarin
mešavina začina
Za prilog:
600 g krompira
1 veza blitve
3 kašike jabukovog sirćeta
1 dl maslinovog ulja
3 čena belog luka
so, biber
Priprema:
1. Pripremiti marinadu. Sjediniti maslinovo ulje, belo vino, sok i rendanu koru limuna, pasirani beli luk, seckani ruzmarin i začine po ukusu.
2. Marinadom preliti filete skuše, pa ih ostaviti da miruju u frižideru 60 min. nakon toga ih ocediti i ispeći na roštilju.
Prilog:
1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti, a zatim oguliti i iseći na kolutove. Blitvu izblanširati i iseći na krupnije komade, beli luk ispasirati.
2. Sjediniti krompir, blitvu i beli luk, pa preliti maslinovim uljem i sirćetom. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
3. Skušu poslužiti uz prilog od krompira.
(od osmog meseca) Sastojci: 20 g pilećeg filea 40 g kelerabe 50 g šargarepe 40 g krompira 1 kašika soka od pomorandže 2 kašike soka od...
pročitaj još[caption id="attachment_41279" align="aligncenter" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: za kore - 6 jaja - 6 kašika šećera - 2...
pročitaj još[caption id="attachment_111494" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: Za kore: 12 kašika otopljene masti 1 ...
pročitaj još