Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
400 g lisnatog testa
1 veći svinjski file
1 glavica crnog luka
400 g mlevene junetine
200 g šampinjona
2 jajeta
0,5 dl neutralne pavlake
prstohvat belog luka
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada meso omekša, dodati šampinjone, neutralnu pavlaku, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dinstati dok šampinjoni ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. U ohlađen fil dodati jaje i promešati.
5. Svinjski file začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju sa svih strana. Uz povremeno dolivanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša.
6. Dinstani file izvaditi iz tečnosti i ostaviti da se ohladi.
7. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
Ponekad vam se čini da vaši klinci toliko uživaju u desertu da bi pojeli i činijicu? Zašto im ne biste napravili ukusne čokoladne posude koje mogu ...
pročitaj još* Za decu stariju od godinu dana Potrebno: pakovanje makarona glavica luka 1 praziluk 3 jajeta 300 g mlevene junetine 200 g si...
pročitaj još[caption id="attachment_111608" align="alignnone" width="640"] Foto: Pixabay/Free images[/caption] Sastojci: 4 juneća bifteka 100 g putera 2 ...
pročitaj još