Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
250 g pilećeg belog mesa
3 jajeta
160 g prezli
50 g suvog vrata
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
400 g šampinjona
2 dl pavlake
100 g krem sira
50 g majoneza
1 kašika seckanog peršuna
3 kašike ulja
mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk i suvi vrat iseći na kockice, a beli luk ispasirati. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. U većoj posudi sjediniti mešano mleveno meso, 3/4 seckanog crnog i belog luka, suvi vrat, 2 jajeta, 100 g prezli i začine po ukusu pa dobro izmešati.
3. Posebno u manjoj posudi sjediniti pileće mleveno meso, preostali crni i beli luk, jedno jaje, 60 g prezli i začine po ukusu. Dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
4. Na providnu foliju naneti fil od mešanog mlevenog mesa i nauljenim rukama oblikovati pravougaonik debljine 1 cm. Duž jedne strane pravougaonika rasporediti smesu od pilećeg mesa u obliku valjka i pažljivo urolovati kako bi se oblikovala vekna. Peći u zagrejanoj rerni na 200˚C dok ne porumeni.
5. Šampinjone iseći na četvrtine i propržiti na vrelom ulju.
6. Posebno sjediniti pavlaku, krem sir i majonez.
7. Pečenu veknu preliti smesom od pavlake te posuti šampinjonima i peršunom.
[caption id="attachment_105354" align="alignnone" width="600"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Za testo: 500 g mekog brašna tip 400 2,5 dl mleka ...
pročitaj još[caption id="attachment_38787" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 500ml pasiranog paradajza 1 kašika...
pročitaj jošČokoladni mafini, bez glutena i bez šećera, pogodna su poslastica za vreme kada majke žele da drže dijetu, jer su se u toku trudnoće ugojile nekoli...
pročitaj još