Riblji fileti na kineski način
Sva deca vole ribu pripremljenu na ovaj način. Izuzetno ukusan i zdrav obrok za mališane starije od 15 meseci. Potrebno je: Za sos: 35...
pročitaj još– od navršenih 8 meseci
Potrebno je:
1 manji karfiol
1 tikvica srednje veličine
2 kašike pavlake
3 kašike prezle
kašičica putera
1 žumance
malo adaptiranog mleka
Priprema:
Karfiol razdvojite na cvetiće, dobro operite, a zatim obarite povrće u blago posoljenoj vodi. Ocedite od vode i ostavite sa strane. Tikvicu operite, oljuštite i krupno narendajte. Rastopite u šerpici puter, pa na toj masnoći izdinstajte narendanu tikvicu. Pošto će povrće pustiti vodu, nije potrebno da je dodajete. Kada povrće omekša, dodajte obarene cvetove karfiola, pa još malo prodinstajte (3 minuta). Umešajte prezlu, pa preručite masu od povrća u vatrostalnu posudu. Umutite žumance sa pavlakom i adaptiranim mlekom. Stavite vatrostalnu posudu sa povrćem u prethodno zagrejanu rernu (na 180 stepeni), pecite 5 minuta, zatim izvadite posudu iz rerne, prelijte masom od mleka, pavlake i žumanceta, pa vratite u rernu da se dopeče (još 10 minuta). Prijatno.
Sva deca vole ribu pripremljenu na ovaj način. Izuzetno ukusan i zdrav obrok za mališane starije od 15 meseci. Potrebno je: Za sos: 35...
pročitaj još[caption id="attachment_114379" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: Za kore: 18 belanaca 18 kašika šećera 1...
pročitaj jošOvaj kiselkasti napitak namirnica je koju mame treba da daju deci od najranijeg uzrasta. Zašto je dragocen i šta ga čini toliko zdravim? [captio...
pročitaj još