Saznajte kako izgleda ishrana posle prvog rođendana
Sa prvim rođendanom završava se i velika epopeja prelaska na čvrstu hranu. Završena je faza navikavanja na ukuse i mirise i dete sada poznaje prakt...
pročitaj još– od 12. meseca
Ovo jelo prijaće celoj porodici!
Potrebno je:
manja glavica mladog kupusa
2 veća struka praziluka
3 velika paradajza
2 dl soka od paradajza (najbolje domaćeg)
3 kašike ulja
celerov list
Priprema:
Kupus sitno narendajte, a praziluk isecite na kolutiće (zajedno sa zelenim delom). Paradajz poparite vrelom vodom, pa mu oljuštite kožicu i ispasirajte ga.
Zagrejte ulje u šerpi, pa spustite prazluk. Dinstajte ga sve dok se ne pretvori u kašu. Sada sipajte sitno izrendani kupus, pa ga pržite sve dok ne omekša. U početku ga prevrćite varjačom, a kada pusti sok, samo povremeno protresite šerpu. Ubacite pire od paradajza, promešajte, a zatim dodajte i sok od paradajza (ako je previše gusto, dodajte još malo soka). Promešajte i ostavite da se ukrčka. Skuvano jelo začinite sitno iseckanim celerom lišćem. Od ove mase, odvojite u šerpicu količinu koja je dovoljna za bebin ručak, a ostatak začinite solju, biberom, alevom paprikom i belim lukom, po ukusu ostalih članova porodice.
Uz ovako pripremljen kupus odlično ide dinstano juneće meso. Bebi možete dati i kuvano meso iz supe.
Sa prvim rođendanom završava se i velika epopeja prelaska na čvrstu hranu. Završena je faza navikavanja na ukuse i mirise i dete sada poznaje prakt...
pročitaj još[caption id="attachment_119293" align="alignnone" width="640"] Pošalji recept[/caption] Sastojci: 6 jaja 7 kašika šećera 8 kašika griza 2 ka...
pročitaj jošI pored toga što se većina stručnjaka slaže da je ishrana bogata biljnim vlaknima najzdravija, ona ipak odgovara samo odraslima, ali ne i maloj dec...
pročitaj još