13.04.2011 Ishrana deteta

Minestrone za bebu

Bebe vole čorbice, a ovu posebno. Ova čorba je puna vitamina i veoma ju je jednostavno pripremiti. Ukoliko želite, možete je dodatno „pojačati“ ribanim parmezanom ili nekim drugim tvrdim sirom.

– od devetog meseca

Potrebno je:

1 manja glavica crnog luka, sitno naseckana

1 čen belog luka, zgnječen

1 supena maslinovog ulja

1 šargarepa, oljuštena i naseckana na kockice

pola celera, oljuštenog i sitno nasecklanog

3-4 kašike mlevenog paradajza (pelat)

1 supena kašika soka od paradajza

500 ml pileće supe
50 gr testenine u obliku slova

pola smrvljenog lovorovog lista

prstohvat sušenog bosiljka

2 supene kašike smrznutog graška

kašika-dve sveže naribanog tvrdog sira (ili parmezana)
Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u šerpi, pa na njemu izdinstajte crni i beli luk, dok ne omekša i postane staklast. Dodajte šargarepu i celer, pa dinstajte sve zajedno još 5 minuta. Sada dodajte mleveni paradajz, sok od paradajza, pileću supu, lovorov list i bosiljak, pa pustite da proključa. Snizite temperaturu, kuvajte još nekoliko minuta, a zatim ubacite grašak. Kuvajte još 5 minuta. Dodajte testeninu, pa ostavite da kuva 5 minuta dok se testenina ne skuva. Izvadite lovorov list. U prohlađenu čorbicu (po želji) dodajte naribani sir.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije