Italijanska kuhinja: Kaponata
[caption id="attachment_118749" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 2 kg patlidžana 2 glavice crnog lu...
pročitaj još– od navršenih godinu dana (ako koristite samo žumance, od sedmog meseca)
Potrebno je:
2 jajeta
1 supena kašika mleka
kašičica putera
1 mladi luk sitn iseckan (i beli i zeleni deo) ili pola veze luka vlašca
1 paradajz, preliven vrelom vodom i oljušten (može i pelat)
2 kašike naribanog trapista
Priprema:
Jaja i mleko kratko umutite mikserom. Rastopite puter u dubljem tiganju i kada se zapšeni dodajte luk i kratko ga propržite. Dodajte umućena jaja, iseckani paradajz, pa sve zajedno promešajte. Mešajte sve dok kajgana ne budu u potpunosti pečena. Sklonite sa vatre, pospite sirom, pa sve zajedno promešajte dok se ne rastopi.
Uz parče integralnog hleba i šolju jogurta ovo je idealno izbalansiran obrok.
[caption id="attachment_118749" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 2 kg patlidžana 2 glavice crnog lu...
pročitaj jošPriprema domaće hrane za bebe je jednostavna, ekonomična i veoma pristupačna. Umesto da trošite novac na kupovne kašice, bacite se na pripremu doma...
pročitaj jošOvaj ukusan ručak biće idealan obrok za vašu bebu (ukoliko ona ima više od devet meseci), ali i za sve ukućane! [caption id="attachment_95046" a...
pročitaj još