Nova pravila u EU: Manje šećera u hrani za decu
Sa 393 glasa za i 303 glasa protiv - Evropski parlament odbio je najnoviji nacrt zakona Evropske unije koji se tiče dečje hrane, a prema kojem bi s...
pročitaj još– za mališane starije od godinu dana
Potrebno je:
4 krompira srednje veličine
malo ulja
300 gr slatke bundeve
40 gr putera (2 pune kašike)
3 kašičice parmezana (ili još bolje, sveže naribanog)
2 supene kašike mleka
40 gr naribanog trapista
Za dekoraciju:
4 čeri paradajza
malo luka vlašca (ili zelene peruške od mladog luka)
4 rotkvice
suvo grožđe
mladi luk
Priprema:
Krompir nemojte da ljuštite, već ga dobro operite i osušite. Probodite ga čačkalicom na nekoliko mesta, premažite uljem i stavite u rernu da se peče (na 190 stepeni). Potrebno je oko sat vremena da bude sasvim mekan.
Bundevu premažite parčetom putera, pa i nju ispecite u rerni zajedno s krompirom.
Kada se krompir i bundeva dovoljno ohlade da biste mogli da ih držite u ruci, odsecite krompiru vrhove (horizontalno), pa kašičicom izvadite sredinu. Pomešajte sredinu krompira sa pečenom bundevom, pa ih izgnječite presom za pire. Umešajte u ovu masu mleko, parmezan i puter. Dobro umutite i malo posolite morskom solju. Ovom smesom napunite „ljuske“ od krompira, pospite odgore rendanim trapistom, pa vrstite u rernu samo toliko da se sir istopi.
Čeri paradajz nabodite na čačkalicu, pa ga namestite na krompir kao nos. Brkove napravite od luka vlašca, uši od rotkvica, oči od suvog grožđa, a rep od zelenog dela mladog luka. Vaše dete će sa slašću pojesti ovog ukusnog „mišića“ punog vitamina.
[caption id="attachment_115479" align="alignnone" width="640"] Foto: Poslaji recept[/caption] Sastojci: Za ćufte: 400 g mlevenog mesa 400 g r...
pročitaj jošVećina mladih mama nije načisto sa tim kada njena beba treba da počne da uzima i druge hranu osim majčinog mleka. Ako imate nedoumice, vreme je da ...
pročitaj jošOd kada sam se porodila pomalo sam se grozila pomisli da se približava dan kada ćemo morati uvesti normalnu hranu. I ovako nisam najsposobnija kuva...
pročitaj još